Bilferie Europa

Gode råd

Gode råd til din bilferie

Miljømærke

Du bør være opmærksom på at mange lande i Europa har indført miljøzoner som stiller krav om du skal købe et miljømærke evt. hjemmefra, således undgår du at få en evt. bøde, når du kører i miljøzone områder. 

I  Tyskland skal du f.eks være opmærksom på, at Tysklands miljøzone ordning stiller krav om, at du har det grønne mærkat som giver dig tilladelse til at kører igennem de byer som kræver det grønne miljømærke – Dette gælder dog ikke for motorvejen. 

Fordelen ved det grønne miljømærke er at det følger bilen og skal ikke fornyes.

Pak bilen korrekt

Når du vælger bilferie får du fordele  som f.eks du har plads til mere baggage end du behøver, og let ved at overlæsse bilen.

Brug tid på at pakke bilen korrekt inden din bilferie starter således du ikke under vejs skal ændre på pakning af bilen.

Tunge genstande bør hvis muligt placeres i bunden af bagagerummet samt nede ved fødderne.

En tagboks kan også være en god ide, hvis du ikke har nok plads i bilen. Tagboksen er god til lette ting. 
Undlad at pakke noget i tagboksen som du skal anvende under vejs.
Udlemper ved tagboks er er evt. vindstøj samt større brændstofforbrug.

Sikre at der ikke er løse genstande i bilen, det kan medføre alvorlige skader, hvis du bliver ramt af dem under en hård opbremsning.

Pas, Penge og nødvendige papir

Pas, penge og nødvendige papir bør pakkes og medtages inka. alle de relevante miljømærkater og motorvejsmærkater som man kan monterer med det samme hvis man syntes.

Husk også registreringsattest samt det blå EU-sygesikringskort. Print dit eget forsikringskort og få hurtig adgang til dine forsikringsoplsyninger her >

Der kan betales med betalingskort det fleste steder, men erfaringen er man bør have nogle kontanter med. 

Klargør bilen inden ferien

Før du starter din bilferie bør du klargøre bilen med f.eks:

  •  Tjek oliestanden
  • Tjek dæk mønster på dækkende (loven siger 1,6 mm) i dækmønstrets dybde, som ca. passer med, at du måler med teksten i kanten af en 20 kr. mønt.
  • Tjek bilens lygter, udsyn.
  • Tjek sprinkler er fyldt op 
  • Tjek om der er nok kølervæske på

Hvis uheldet er ude

Husk at ved evt. uheld på din bilferie uanset om du selv er skyld i ulykken, er det vigtigt at du får registreringsoplysningerne på modparten, og tag billeder af din- og modpartens bil inklusiv. selve skaderne – Meld det til dit forsikringsselskab hurtigt muligt efter. 

Hvis du har en kaskoforsikring, er du automatisk tilknyttet SOS International, og de vil hjælpe dig med at få bugseret din bil til evt. reperation på et værksted.

Det blå EU-sygesikringskort dækker dig på rejser i Europa, men husk dog også altid at tegne en privat rejseforsikring hjemmefra, så du også er sikret ved fx tilskadekomst og sygdom, eller hvis du får brug for hjemtransport til Danmark, hvilket det blå kort ikke dækker.

Kørslen bør tilpasses til din belastning

Du bør køre langsommere end du plejer, når bilen er pakket med bagage. Når bilen er pakket er bremselængden længere, hvorfor du bør holde god afstand til de forankørende. Overhalinger kan være lidt værre grundet bilens motor skal arbejde hårdere når bilen er pakket til ferie.

Mad og vand

Husk mad og vand til turen i en evt. køleboks. Husk at sukker herunder blå.  sodavand kan gøre børnene  mere umulige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top